İçeriğe geç
ana sayfa » SANAT TEKNİKLERİ » Yağlı Boya » Claude Monet Stüdyo Teknesi

Claude Monet Stüdyo Teknesi

    Claude Monet Stüdyo Teknesi

    Claude Monet Stüdyo Teknesi

    Tarih: 1874

    Boyut: 50 x 64 cm

    Yer: Kröller Müller Museum Otterlo

    Teknik: Tuval üzeri yağlı boya.

    1841’de ilk kez çinko boya tüpleri ortaya çıktı ve açık havada boyamayı çok daha basit hale getirdi. Boyalar artık o kadar çabuk kurumuyordu ve taşınması daha kolaydı. İzlenimciler bundan tam olarak yararlandılar. Stüdyolarından ayrıldılar ve açık havada resim yapmaya başladılar.

    1871’den 1878’e kadar Claude Monet, Paris’in hemen dışındaki Seine üzerinde bir köy olan Argenteuil’de yaşadı. Ressam Charles-François Daubigny örneğini takip ederek, su üzerine resim yapabileceği bir tekne yaptırdı. Böylece ışığın su ve manzara üzerindeki etkilerini uygun herhangi bir noktadan rahatça gözlemleyebilirdi.

    Bu resimde tekne su üzerinde hareketsiz halde iki direk arasında demirlenmiştir. Kabinde belli belirsiz bir figür, muhtemelen Monet’in kendisi bulunmaktadır. Tuvalin çoğunluğu, tekne stüdyosunun ve ağaçların yanı sıra gökyüzünün de yansıtıldığı sakin akan nehir tarafından çevrelenmiştir. Bu resimde Claude Monet, bir yaz günü sudaki sükunetin bir izlenimini aktarır.

    Resim Tuvali Üzerine Baskı

    Kanvas baskı olarak hazırlanan çalışmalar, birinci sınıf derinlikli ahşap şasiye gerili asmaya hazır veya rulo halinde sunulmaktadır. Kenarlar, tablo içinden editörümüzün seçtiği bir renk ile kaplanmaktadır. Böylece çerçeveye ihtiyaç olmaksızın nitelikli bir sunum imkanı sağlanmaktadır.

    BOYUT VE FİYAT SEÇENEKLERİNİ İNCELEMEK VE SATIŞ SİTEMİZ CANVASTAR’DAN SİPARİŞ VERMEK İÇİN BUTONA TIKLAYIN!

    Baskılarımız % 100 pamuklu ve pvc’den arındırılmış resim tuvali üzerine, orijinal mürekkep ile hazırlanmaktadır. Eserlerin görsel kaliteleri tek tek editörümüz tarafından incelenmekte ve sadece, uygun olanlar portföye alınmaktadır. Baskı ve kuruma işlemi bitince, özel bir koruma katmanı sürülmektedir. Böylece tablonun dış etkilere karşı dayanıklı olması sağlanmaktadır. Ancak, temizlik aşamasında deterjan, değişik kimyasallar ve ıslak bez kullanımı tabloya zarar verecektir. Temizlikte yumuşak bir fırça kullanımı tavsiye edilmektedir.

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin