Nicolas Poussin Arkadya’lı Çobanlar
Tarih: 1637 – 1638
Boyut: 85 x 112 cm
Teknik: Tuval üzeri yağlı boya
Üç erkek ve bir kadın, vahşi dağlık kırsalda buldukları gizemli bir mezarın etrafında toplanmışlar. Kadın klasik kıyafetler giyiyor, erkekler ise idealize edilmiş çobanlardır. Kompozisyon matematiksel hassasiyetle sıralanmıştır. Adamlardan biri diz çöküp mezarın kenarına kazınmış bir metnin izini sürüyor. Daha yakından incelendiğinde, orada “Et in Arcadia ego” yazdığını görüyoruz.
Peki bu ne anlama geliyor? Öncelikle, Poussin’in Roma çevresindeki kırsal alanları temel alan pek çok manzarasında bulduğumuz, tehditkar derecede güzel pastoral manzarada değiliz. Mezarın üzerindeki yazı bize, Yunanistan’da gerçek bir yer olan ve hala da öyle olan Arcadia’da olduğumuzu söylüyor. Ancak sanatçı, sahnesini merkezi Mora Yarımadası’nın (elbette ziyaret etmediği) uzak ve engebeli manzarasında değil, yalnızca mit dünyasında var olan efsanevi Pan diyarında kuruyor.
Gerçek Arcadia’nın sakinleri, Atina uygarlığından uzak ilkel çobanlardı. Arcadia’nın kayıp bir cennet, rahatlık dünyası, basit zevkler ve sonsuz bahar, müzikal, şair-çobanların yaşadığı bir yer olduğu fikrini icat eden Romalı şair Virgil’di. Boccaccio’ya ve sonraki Rönesans yazarlarına nostaljik Arcadia fikrini yeniden canlandırma konusunda ilham veren şey, Virgil’in hafif melankoli ile dolu yazılarıydı.
Guercino ve Poussin’in resimlerinde görülen bu ifade, bu Rönesans (ve daha sonra) Arkadya edebiyatının çok küçük bir parçasıdır. Görünüşe göre bu ifade Giulio Rospigliosi tarafından türetilmiş olabilir. Kendisi şiir ve opera libretti yazan bir edebiyatçıydı ve bu tabloyu Poussin’e sipariş eden ve daha önceki Chatsworth versiyonundan değişiklikler ve ayrıca içerdiği ifadenin yorumunu öneren kişi Rospigliosi’ydi. Çünkü bu resim artık daha önceki resminden farklı bir ruh halini yansıtıyor. Her zaman mevcut olan Ölüm tehdidine ilişkin bir uyarı yerine (Arcadia’da bile oradayım), artık yazılı cümlenin farklı bir yorumunu yansıtan (kabaca ben de Arcady’de yaşadım) ve şunu çağrıştıran bir sahneyle karşı karşıyayız: Erwin Panofsky’nin sözleri, ‘Geçmişte yaşanılan, sonsuza dek ulaşılamayan, yine de hafızada kalıcı olarak canlı olan, aşılmaz mutluluğun geriye dönük vizyonu: ölümle sona eren geçmiş bir mutluluk…’
Resim Tuvali Üzerine Baskı
Çalışmalar, birinci sınıf derinlikli ahşap şasiye gerili asmaya hazır veya rulo halinde sunulmaktadır. Kenarlar, tablo içinden editörümüzün seçtiği bir renk ile kaplanmaktadır. Böylece çerçeveye ihtiyaç olmaksızın nitelikli bir sunum imkanı sağlanmaktadır.
BOYUT VE FİYAT SEÇENEKLERİNİ İNCELEMEK VE SATIŞ SİTEMİZ CANVASTAR’DAN SİPARİŞ VERMEK İÇİN BUTONA TIKLAYIN!
Baskılarımız % 100 pamuklu ve özel hazırlanmış resim tuvali üzerine, orijinal mürekkep ile hazırlanmaktadır. Eserlerin görsel kaliteleri tek tek editörümüz tarafından incelenmekte ve sadece, uygun olanlar portföye alınmaktadır. Temizlik aşamasında deterjan, değişik kimyasallar ve ıslak bez kullanımı tabloya zarar verecektir. Temizlikte yumuşak bir fırça kullanımı tavsiye edilmektedir.
Dekoratif Çeşitlilik
Kanvas tablo tercihi için diğer önemli bir konu ise çeşit zenginliğidir. Ev ya da işyerimizi dekore ederken seçip beğendiğimiz çalışmalar ilk başlardaki zevkimize uygun düşmemeye başlar. Bu durumda, uygun bütçe nedeniyle ortamınızdaki tabloları rahatlıkla yeniler ve yepyeni bir konsept oluşturabilirsiniz. Bu tür konsept yenilemelerinde kurumsal olarak yanınızda olduğumuzu ve her zaman danışabileceğinizi bilmenizi isteriz.
Özel Sipariş Kanvas Tablo
Bir diğer avantaj ise kendi tasarım ya da fotoğraflarınızı tuval yüzeyinde kalıcı hale getirmenizi sağlamasıdır. Hazırladığınız ya da çektiğiniz görselleri uzman bir ekibe göndererek çalışmanızın kaliteli bir tabloya dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle fotoğraf sergileri için ideal sunum imkanı sağlamaktadır. Ayrıca özel günleriniz için farklı ve nitelikli bir hediye olma özelliği taşımaktadır.