Alfred August Felix Bachmann (1863 – 1956)
Alman Oryantalist Ressam Alfred August Felix Bachmann 1863’de Dirschau’da doğdu.
Lise eğitiminden sonra Königsberg Sanat Akademisinde Max Schmidt’in öğrencisi oldu. Etüdlerini ve çalışmalarını geliştirmek amacıyla Kuzey Denizi adalarına, Sicilya, Normandiya, Portekiz ve Tenerife’ye seyahat etti.
1891’den itibaren Münih’te yaşamaya başladı. 1941’de Ambach’a taşındı.
Çalışmalarında ağırlıklı olarak sahil manzaraları üzerinde yoğunlaştı ama kırlar ve tepelik bölgeleri de ihmal etmedi. 1887 yılından itibaren Münih Glaspalast’da yapılan sergilere düzenli olarak katıldı.
1913’te Berlin Glaspalast’daki sergisinde altın madalya ödülünü aldı. 1917’de Avusturya Büyük Altın Madalya Hizmet ödülünü ve 1952’de Almanya Hizmet Nişanını kazandı. Eserleri birçok önemli koleksiyonlarda yer almaktadır.
SANATÇININ ESERLERİNİ GÖREBİLECEĞİNİZ GALERİ SAYFASI
Alfred August Felix Bachmann tablo indexi
Sahilde, Teknik: Tuval üzeri yağlı boya
İstanbul Limana Bakış, Tarih: 1908, Teknik: Tuval üzeri yağlı boya, Orijinal Boyut: 46 x 61 cm
Istanbul Peyzajı, tekniği tuval üzeri yağlı boya
Sanatçının eserlerini kanvas tablo edinme imkanı (resim tuvali üzerine baskı)
Kanvas baskı olarak hazırlanan çalışmalar, 3 cm derinlikli ahşap şasiye gerili ve asmaya hazır halde sunulmaktadır.
100 cm’yi aşan boyutlarda 4 cm derinlikli ahşap şasi kullanılmaktadır.
Kanvas tablo nedir ayrıntılı bilgi için
Kenarlar, tablo içinden editörümüzün seçtiği bir renk ile kaplanmakta, böylece çerçeveye ihtiyaç olmaksızın nitelikli bir sunum imkanı sağlanmaktadır.Baskılarımız % 100 pamuklu ve pvc’den arındırılmış tuval üzerine, orijinal mürekkep ile hazırlanmaktadır. Eserlerin görsel kaliteleri tek tek editörümüz tarafından incelenmekte ve sadece, uygun olanlar portföye alınmaktadır.
Baskı ve kuruma işlemi bittikten sonra özel bir koruma katmanı sürülerek tablonun dış etkilere karşı dayanıklı olması sağlanmaktadır. Ancak, temizlik aşamasında deterjan, değişik kimyasallar ve ıslak bez kullanımı tabloya zarar verebilir. Temizlikte yumuşak bir fırça kullanımı tavsiye edilmektedir.