Caspar David Friedrich Tebeşir Kayaları
Tarih: 1818
Orijinal Boyut: 90 x 70 cm
Yer: Museum Oskar Reinhart Winterthur
Teknik: Tuval üzeri yağlı boya.
ESER ANALİZİ
Resim, o sırada adanın en ünlü gözetleme noktalarından biri olan Stubbenkammer’ın tebeşir kayalıklarından bir görünümü tasvir etmektedir. Wissower Klinken yüzeylerinin resim için bir model olduğuna dair yanlış bir düşünce vardır çünkü bu bölgedeki yüzeyler resmin yapılması sırasında mevcut değildi, ancak daha sonra erozyon nedeniyle ortaya çıktı. Friedrich, manzaralarını sıklıkla farklı eskizlerin özenle seçilmiş unsurlarından oluştururdu. Bu durum gerçek doğadaki belirli bir konumu tesbit etmekte zorluklar yaratmaktadır.
Yaprakları resmin üst üçte birini kaplayan iki ağaç manzarayı çerçevelemektedir. Kasaba giysili iki erkek ve bir kadın manzarayı izlemektedirler. Ortadaki ince figürün Caspar David Friedrich’in kendisi olduğu düşünülmektedir.
Şapkası yanında alçakgönüllülüğün bir işareti olarak durmaktadır. Yaşamın geçiciliğinin bir sembolü olarak çimlere yaslanmıştır ve önündeki uçuruma bakmaktadır. Sağda, kollarını kavuşturmuş olan adam ölmekte olan bir ağacın gövdesine yaslanmış ve denize doğru bakmaktadır.
İki küçük yelkenli, ebedi yaşama açılan ve iki adamın figürlerine karşılık gelen ruhun sembolü olarak durmaktadır. Solda, kırmızı elbiseli bir kadın (genellikle Friedrich’in karısı Caroline olarak tanımlanır) neredeyse kurumuş bir çalı yanında oturmaktadır ve sadece yüzünün etrafındaki dallarda yapraklar vardır. Kadın, sağ eliyle uçuruma ya da onu çevreleyen çiçeklere işaret etmektedir. Uçuruma ya da derinliğe bakan erkeklerin aksine, kadın diğer figürlerle iletişim kurmaktadır.
Figürlerin kıyafetlerinin renkleri de semboliktir. Ortadaki figür mavi, inancın rengi; sol figür kırmızı, sevgidir; ve sağdaki figür yeşildir, umuttur. Böylece üç Hristiyan teolojik erdeminin somutlaşması olarak yorumlanmaktadır
Resim Tuvali Üzerine Baskı
Kanvas baskı olarak hazırlanan çalışmalar, birinci sınıf derinlikli ahşap şasiye gerili asmaya hazır veya rulo halinde sunulmaktadır.
Kenarlar, tablo içinden editörümüzün seçtiği bir renk ile kaplanmakta, böylece çerçeveye ihtiyaç olmaksızın nitelikli bir sunum imkanı sağlanmaktadır. Baskılarımız % 100 pamuklu ve pvc’den arındırılmış özel hazırlanmış resim tuvali üzerine, orijinal mürekkep ile hazırlanmaktadır. Eserlerin görsel kaliteleri tek tek editörümüz tarafından incelenmekte ve sadece, uygun olanlar portföye alınmaktadır. Baskı ve kuruma işlemi bitince, özel bir koruma katmanı sürülerek tablonun dış etkilere karşı dayanıklı olması sağlanmaktadır. Ancak, temizlik aşamasında deterjan, değişik kimyasallar ve ıslak bez kullanımı tabloya zarar verebilir. Temizlikte yumuşak bir fırça kullanımı tavsiye edilmektedir.
BOYUT VE FİYAT SEÇENEKLERİNİ İNCELEMEK VE SATIŞ SİTEMİZ CANVASTAR’DAN SİPARİŞ VERMEK İÇİN BUTONA TIKLAYIN!