Güler Çağlar Sergisi Parçalanma
Bahariye Sanat Galerisi 11 – 23 Mayıs 2017
Sanatçı çalışmalarından şu şekilde bahsediyor: “Bir şey koptu benden, şey, her şeyi tutan bir şey.” Necip Fazıl Kısakürek. Günümüz dünyası küreselleşme dünyasıdır. Bundan her bir şeyin küresel odaklı bir bakış açısıyla algılanıp, kavranması gerektiği anlamı çıkar. En büyük paradoks, özellikle bu çağda hiç bir şeyin evrensel ve bütüncül bir yapının parçası olamayacağı gerçeğidir.
Çağımızda bilimden sanata, maddeden manaya, ahlaktan felsefeye, insandan topluma her şey kendi içinde bir bütün değildir artık. Bütünlük bilinci kuru bir hayalden başka bir şey değildir. 21. Yüzyılın insanı ve sanatçısı olarak sanatımın tek ve biricik odak noktası bu olgudur. Parçalanma ilişkilerde bağların erimesi, sınırların yok olmasıdır. Bu büyük kırılmayı kendi hayatımda yaşadığım gibi toplum ve kültür hayatında da yaşıyorum. Bilincimin parçalanmış aynasında gördüklerim çalışmalarımda parçalanmış imgelerle örülmüş eserlere dönüşmektedir.
Bu bir arayış mı? Değil. Bu reddedilemeyecek bir olgu. Her şey, herkes evinde sürgün, içinde sürgün, dünya da sürgün ve “yersiz, yurtsuz.”
Güler Çağlar
Sanatçı, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünü bitirmiştir. Yüksek lisans derecelerini Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Pazarlama ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat dalında almış olup, Prof. Balkan Naci İslimyeli atölyesi mezunudur. Yüksek lisans tezi “Ortadoğu İslam Ülkelerinde Soyutlama Geleneğinin Görsel Sanatlardaki Güncel Yansımaları” adını taşımaktadır.
Bahariye Sanat Galerisi